Bijna 80 deelnemers bij succesvolle reünie


Het was weer gezellig druk op 15 februari 2020 tijdens de tweejaarlijkse reünie, die zoals altijd werd gehouden in De Meern. Bert van Rossum had weer een goed programma in elkaar gezet, met interessante gasten.


Roland Olieman praatte ons bij over nieuwe ontwikkelingen rond de organisatie van de 100 Cols. Waar we twee jaar geleden nog zorgelijke verhalen hoorden over de financiële positie van de stichting (de uitbesteding van de nieuwe website had duizenden euro's gekost), zag het er nu een stuk beter uit. Ook liet Roland zien hoe onze deelnemers met de 100 Cols in aanraking zijn gekomen. Sinds twee jaar geven mensen dat bij hun aanmelding aan, en daaruit blijkt dat ongeveer de helft van vrienden over de 100 Cols hoort. Bijna een kwart kent ons van internet. Vreemd genoeg kent niemand ons van de beurs, van een advertentie, of van de flyers, terwijl we daar juist veel geld aan uitgeven.


Jan Bijma had eerder aangekondigd waarschijnlijk niet bij de reünie te kunnen zijn omdat hij net uit het ziekenhuis was ontslagen na een ingrijpende operatie. Maar dat viel mee, en hij gaf een tweetal korte presentaties. Eerst stond hij stil bij het veertig jarig bestaan van de 100 Cols. Daarna werden door hem zoals altijd ook de wijzigingen van de route toegelicht. Maarten Ducrot interviewde vervolgens Ellen van Dijk. Na haar dramatische val in augustus, waarvan ze weer goed hersteld is, ging het natuurlijk veel over het gevaar van wielrennen. Maar natuurlijk was er ook aandacht voor haar tijdritspecialisme, die haar vier keer wereldkampioen had gemaakt, zowel individueel als in de ploegentijdrit.
Na de eerste pauze, waarin weer wat bepakte fietsen van deelnemers waren te bewonderen, en ook de meegebrachte fotoboeken op veel belangstelling konden rekenen, nam Maarten Ducrot live een podcast op met een aantal deelnemers. Dat leverde geanimeerde gesprekken op, vooral over het thema: "wat bezielt iemand om aan zo'n lijdensweg als de 100 Cols te beginnen?".

De podcast zal binnenkort te beluisteren zijn op https://podcastluisteren.nl/pod/Crotcast


Na de tweede pauze was er nog een vragenhalfuurtje. Daarin werden vooral vragen gesteld over het gebruik van de GPS-route, en de mogelijkheden om de controle te laten plaatsvinden met behulp van GPS.


- o -