Erkenning


Wie de 100 Cols volbrengt, verricht een uitzonderlijke prestatie. De meeste deelnemers willen daar - terecht - mee kunnen pronken. Dat kan door je naam op te laten nemen in het register. Ook kun je na het volbrengen van de tocht de unieke herinnering bestellen, waarmee je kan laten zien dat je werkelijk over al die cols bent gefietst.

Je krijgt de erkenning niet voor niks. Je moet aantonen dat je het hele parcours hebt gereden. Daarom krijg je bij het routepakket een controleboekje, waarin op bijna veertig plaatsen langs de route moet worden gestempeld. Pas als alle stempels reglementair zijn gehaald kom je voor erkenning in aanmerking.

Sommige deelnemers vinden dat allemaal teveel gedoe, en laten het stempelen dan maar achterwege. Vaak krijgen ze daar achteraf spijt van. Zo'n prestatie geleverd, en dan je naam niet tegenkomen in het register: dat schrijnt. Daarom is het aan te raden ondanks de tegenzin tóch de 40 stempels te halen. Het is er doorgaans maar één per dag, het kost maar een paar minuten en het levert vaak leuke contacten op. Stempelen laat zich ook prima combineren met een koffiestop. Inplakken van het kassabonnetje is dan al voldoende.Controle met GPS
In 2019 zijn we gestart met een experiment om met een beperkt aantal deelnemers de controle te doen op basis van GPS-registraties. In 2020 en 2021 gaan we dat experiment voortzetten.
Je kunt je ervoor aanmelden bij het secretariaat, als je van plan bent om de route te rijden, of althans een deel daarvan.