Erkenning


Wie de 100 Cols volbrengt, verricht een uitzonderlijke prestatie. De meeste deelnemers willen daar - terecht - mee kunnen pronken. Dat kan door je naam op te laten nemen in het register. Ook kun je na het volbrengen van de tocht de unieke herinnering bestellen, waarmee je kan laten zien dat je werkelijk over al die cols bent gefietst.

Je krijgt de erkenning niet voor niks. Je moet aantonen dat je het hele parcours hebt gereden. 

Dat kan op twee manieren. 

  1. Door de registraties van je GPS naar het secretariaat te sturen. 
  2. Door de stempels van de controleplaatsen in een stempelboekje te plaatsen. Dat is wel duurder, zie de pagina tarieven

Vanaf 2022 gaat de controle in principe met GPS. Voor wie echt niet met GPS overweg kan is de oude manier met het stempelboekje nog mogelijk.

Deelnemers die vóór 1 november 2021 al een deel van het parcours hebben gereden én hebben laten controleren kunnen gebruik blijven maken van hun stempelboekje.


Sommige deelnemers vinden al die controle teveel gedoe, en laten de GPS-files of het stempelen dan maar achterwege. Vaak krijgen ze daar achteraf spijt van. Zo'n prestatie geleverd, en dan je naam niet tegenkomen in het register: dat schrijnt. Daarom is het aan te raden ondanks de tegenzin tóch die moeite te doen.